Dames A-jeugd wint lastige wedstrijd tegen VAKO

19 maart 2018 17:45

Richard Visser

Door enkele blessures werd het voor de C en A meiden van V&S moeilijk om volledige teams samen te stellen maar in zulke omstandigheden moet je elkaar steunen en dat is precies wat er vanmorgen dan ook gebeurde.

Door enkele blessures werd het voor de C en A meiden van V&S moeilijk om volledige teams samen te stellen maar in zulke omstandigheden moet je elkaar steunen en dat is precies wat er vanmorgen dan ook gebeurde. De C jeugd speelde reeds om 11:50 uur een topper tegen Jahn2 en Imre werd op het laatste moment nog aan de C jeugd toegevoegd. Helaas konden de C meiden het niet redden tegen de nummer 2 in hun competitie. Vanuit Stadskanaal was het toen tijd voor Imre en Emma om snel naar Vries te komen om met de A jeugd aan te treden tegen V.A.K.O. Enkele minuten voor aanvang van de wedstrijd arriveerden zij gelukkig in de sporthal in Vries.

Het was onze tweede wedstrijd dit seizoen in Vries en op 12 November namen we al heel snel een 0-4 voorsprong en hoewel we ook nu op voorsprong kwamen konden we V.A.K.O. nu niet op een grote achterstand zetten. We verdedigden wel goed alleen onze aanvallen waren wat te onzorvuldig en vaak wilden we te snel afronden. De grootste voorsprong in de 1e helft was de 1-4 in de 8e minuut maar zoals gezegd bleef V.A.K.O. in de buurt, kwam op gelijke hoogte en nam in de 27e minuut zelfs een 8-7 voorsprong. We gaven even iets meer gas en bogen deze achterstand vlak voor de rust toch nog om in een voorsprong. In de laatste minuut van de 1e helft scoorde Emma de 8-11 nadat ze zelf de bal had onderschept in de verdediging en met goed samenspel tussen Femke, Linsey en Emma kon zij zelf deze aanval doeltreffend afronden. Ruststand: 8-11

Het 1e wapenfeit in de 2e helft was in de 31e minuut een strafworp voor V.A.K.O. (9-11) maar wij begonnen in de 2e helft ook met leuke aanvallen en liepen in het 1e kwartier van de 2e helft uit naar 10-15, een simpele overwinning leek in de maak. V.A.K.O. speelde aanvallend ook leuk maar waar in de 1e helft hun aanvallen redelijk lang duurden probeerden ze nu sneller af te ronden en helaas voor ons ging hun dat tussen minuut 45 en 50 goed af en zo kwamen ze terug tot 14-15. In de 52e minuut een hoofdrol voor Rosalie net als in de vorige wedstrijd in Vries. Op 12 November kreeg zij in deze minuut een gele kaart en nu stopte zij bij stand 14-17 een strafworp en in de daaropvolgende aanval scoorde Femke de 14-18 en die score betekende voor het team het 400e competitiedoelpunt. De wedstrijd werd hierna proffesioneel uitgespeeld er werden geen onnodige risico's meer genomen en na een uur spelen kwam er een eind aan onze laatste uitwedstrijd van het seizoen. Einstand: 17-21

Doelpunten V&S: Femke 7, Chantal 6, Imre 3, Laura 2, Emma 2 en Demi 1.

Met nog 1 wedstrijd te gaan in de competitie is er een duidelijke scheiding tussen de nummer 3 (V&S) en nummer 4 (V.A.K.O.), in punten is er een verschil van 12 punten. Er bestaat nog steeds een kleine kans op plaats 2 maar dan moeten we zelf winnen van HV Borger en dan nog zijn we afhankelijk van de uitslag van E&O. Op zondag 8 April tijdens een volle V&S handbaldag in sporthal Lewenborg hopen we op veel publiek bij onze wedstrijd tegen HV Borger.