Goede resultaten Hunzetoernooi zaterdag, krijgen zondag vervolg

27 juni 2018 21:00

Richard Visser

De A meiden en heren senioren waren vandaag te gast op het 57e Hunzetoernooi en wilden het net zo goed doen als de jongere jeugd op zaterdag.

De A meiden en heren senioren waren vandaag te gast op het 57e Hunzetoernooi en wilden het net zo goed doen als de jongere jeugd op zaterdag. Met oa 2x 1e plaatsen voor jongens D en B en een 2e plaats meiden C. Gefeliciteerd allen!

Bij aankomst op het sportpark bleek ons schema enogzins omgegooid, SV Irrhove (D) was als vijfde team toegevoegd aan onze poule en was ook direct onze eerste tegenstander. Enkele weken geleden hadden we in sporthal Lewenborg een oefenwedstrijd tegen hun gespeeld en deze hadden we kansloos verloren. Vandaag speelden we 2x 15 minuten en beide teams scoorden er lustig op los en in tegenstelling tot de oefenwedstrijd bleven we nu goed bij. Na een 10-9 ruststand had de scheidsrechter een 15-14 eindstand op papier staan waar ik toch echt aan een 14-14 dacht.

Om nog mee te kunnen doen om de prijzen moesten we natuurlijk de tweede wedstrijd winnen, Een voor ons bekende tegenstander HVA uit Annen. In de competitie hadden we ze al 3 keer getroffen en hadden we 3 keer ruim gewonnen. Ook op het veld waren wij een klasse beter en we liepen snel uit naar een riante voorsprong. Bij de rust was de wedstrijd eigenlijk al gelopen (12-1). De tweede helft bleven we er lustig op los scoren, we lieten verschillende aanvallen zien met veel variatie en na 30 minuten stond er een 21-2 stand op het bord.

De derde wedstrijd tegen wederom een bekende tegenstander uit de competitie en zeker niet de minste (de kampioen Borger). We zagen trouwens wel dat er nu toch een enigzins ander Borger stond dan in de competitie. Een in het begin gelijk opgaande strijd en bij de rust was het verschil nog niet gemaakt (5-3 In ons voordeel). Na de rust werd het allemaal wat grimmiger en ook hier leek de administratie van de scheidsrechter niet helemaal te kloppen maar de winst kwam gelukkig niet in gevaar maar had eigenlijk iets groter moeten zijn. Nu stond er op het formulier een 9-6 eindstand in het voordeel van V&S.

We hadden de eerste van het toernooi gespeeld en speelden ook de laatste wedstrijd. Deze wedstrijd was nu beslissend geworden voor plek 2. Bij winst of een gelijkspel was plek 2 voor ons en bij verlies ging deze plek naar Zaanstreek, onze tegenstander deze wedstrijd. We namen nog wel een 2-0 voorsprong maar hierna nam Zaanstreek het over en keken we de rest van de eerste helft steeds tegen een achterstand van 1 a 2 doelpunten aan. In de rust een snelle peptalk want er moest een achterstand (7-6) weg gewerkt worden. Vanaf het begin van de 2e helft namen wij gelukkig het heft weer in handen en via een 9-9 stand pakten wij gelukkig weer de voorsprong en even leek het erop dat de wedstrijdleiding onze wedstrijd vergeten was want het centrale eindsignaal werd niet na 15 minuten maar pas na ca. 20 minuten spelen gegeven. Gelukkig stond er op dat moment wel een zwaarbevochten 12-11 score in ons voordeel op het formulier.

De ontlading na deze wedstrijd was dan ook groot want nadat de eerste wedstrijden "verloren" was gegaan was de 2e plek achteraf het hoogst mogelijke en die was nu binnen. Vanuit de C jeugd deden Annelie en Emma mee. Annelie viel in de derde wedstrijd helaas geblesseerd uit met een enkelblessure. Annelie sterkte met het herstel. Aangezien Rosalie helaas verhinderd was voor dit toernooi werd zij vervangen door Myrthe (Actief Paterswolde) en ook zij heeft het voortreffelijk gedaan. Annelie, Emma en Myrthe badankt voor jullie inzet.

Zoals reeds eerder vermeld deden ook de heren senioren mee en die stegen boven zichzelf uit,met wat hulp van Edwin en Joost, en verrassten vriend en vijand met een prachtige 2e plek.