Facebook Toestaan Niet toestaan

Jeugdig A-jeugd maakt het kampioen nog lastig

10 april 2018 21:00

Richard Visser

De laatste wedstrijd moest worden gewonnen om nog een kleine kans te maken op plaats 2 echter dit moest dan wel gebeuren tegen de kampioen HV Borger.

Aangezien er blessures waren en Nynke helaas gestopt is werd de A1 aangevuld met 4 C speelsters. We troffen een tegenstander die op volle oorlogsterkte naar Groningen was gekomen (4 wisselspeelsters en nog een reservekeepster), zij namen deze laatste wedstrijd dus ook nog serieus. De wedstrijd ging gelijk op en pas in de 7e minuut werd het 1e doelpunt gescoord (1-0, vanuit de rerchterhoek) en vanaf dat moment vielen er achter elkaar enkele doelpunten. Beide teams lieten elkaar weinig ruimte en er werd dan ook niet erg veel gescoord. In het begin namen wij een voorsprong van 2 punten na 2 schoten van afstand en wederom vanuit de rechterhoek stond het na 12 minuten 4-2 in ons voordeel. Borger gooide iets meer fysieke kracht in de wedstrijd en wist de achterstand om te buigen in een 4-5 voorsprong maar nog in dezelfde minuut maakten we vanaf de cirkel weer de gelijkmaker. De laatste 5 minuten voor de rust werd het van beide kanten wat rommeliger en eerst nam Borger weer een voorsprong (5-7), kwamen wij terug tot 7-7 maar gingen we toch rusten met een achterstand omdat Borger nog wel een aantal keren scoorde waar wij in de 1e helft een aantal keren het houtwerk hebben getest. Ruststand: 7-10

De 2e helft hetzelfde beeld, 2 teams die aan elkaar gewaagd waren en ook qua score vlakbij elkaar bleven. 10 Minuten voor tijd maakten we uit een strafworp nog de zogenaamde aansluittreffer maar verder liet Borger het niet komen en ook nu werd door ons weer (veelvudig) het houtwerk getest waar de schoten van Borger helaas wel in het doel verdwenen.
Na 1 uur spelen kunnen we terug kijken op een goede wedstrijd maar moeten we helaas de overwinning aan Borger laten. Het team met het meeste geluk vandaag heeft deze wedstrijd gewonnen. Eindstand: 15-18

Doelpunten V&S: Chantal 3, Linsey 3, Femke 2, Laura 2, Demi 2, Imre 2 en Emma 1.

Een kleine terugblijk seizoen 17/18:

We hebben een goed seizoen gedraaid hebben in het begin bovenaan gestaan. Een zeer goede wedstrijd gespeeld thuis tegen E&O en het hele seizoen in de top 3 gestaan. We hebben laten zien dat wij leuk kunnen handballen en ook als er C meiden meedoen er voor elkaar te zijn, elkaar te steunen en elkaar succes gunnen. We zijn nu dan ook als 3e geeindigd, Ook het scoren ging ons dit seizoen makkelijk af (418 goals in 18 wedsrijden). Bij deze feliciteren we HV Borger met het kampioenschap en E&O met plek 2.