Punten Groninger-derby B jeugd dames blijven in stad! - V&S Groningen

Punten Groninger-derby B jeugd dames blijven in stad!

27 september 2020 21:45

Jolanda de Vries

Menig sportteam heeft er naar uit gekeken, de start van de competitie. Zo ook onze B meiden. Door de Coronaregels wel een iets ander begin als dat we gewend zijn, maar het mag weer.

Menig sportteam heeft er naar uit gekeken, de start van de competitie. Zo ook onze B meiden.Door de Coronaregels wel een iets ander begin als dat we gewend zijn, maar het mag weer.

Het nieuwe seizoen voor V & S en een prachtige nieuw spandoek met de sponsoren erop pronkte langs de zijlijn. En het plaatje werd compleet gemaakt met een reclamebord voor de wedstrijdtafel.

De B meiden moesten het deze keer met één keeper doen en ook was er één afwezige speelster. Zonder begroeting en een “Coronaproof”- toss volgens het “steen, papier, schaar”- systeem begon de wedstrijd J

Wij begonnen voortvarend en kwamen door snelheid in onze aanvallen op een 2-0 voorsprong.De tegenstander gaf zich niet zomaar gewonnen en knokte zich terug tot een 3-4 voorsprong. In deze fase lieten wij ons in de verdediging vooral verrassen door, de tegenstander, ingezette wissels en welke veelal werden afgerond door een linkshandige speler.

Maar we toonden veerkracht. Het middenblok werd weer goed ingezet en door iets offensiever te verdedigen maakten we het de tegenstander weer moelijker. Met als gevolg tijdspel bij Aeolus. Daarentegen gingen wij iets meer op tempo spelen, verschillende wissels lopen en bouwden hierdoor de stand uit naar 10-7 in de rust. 

Ondanks dat de twee helft wat van posities werd gewisseld kwam de voorsprong niet meer in gevaar. De nieuwe posities werden heel natuurlijk overgenomen en de wissels werden gelopen alsof ze dat al jaren vanaf die positie gewend waren. Leuk om te zien dat er dan ook nog eens succesvol wordt afgerond is helemaal top. Met een eindstand van 18-13 sleepten de meiden dan ook de eerste 2 punten binnen. 

B_jeugd_VS_-_20-21.jpg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!